NYT-liitteessä oli siis naamani. Se oli siksi, että kirkosta erotaan niin paljon. Toisaalta tuokin juttu lisää eroamista.

Pienenä pelasin joskus myllyä. Sehän on yksinkertainen lautapeli, jossa kolme kiveä rivissä on "mylly" ja silloin saa ottaa toiselta kiven pois.

Hävisin usein viisaammille. Ja sen kyllä kestikin, mutta tuplamyllyä ei. Tuplamyllyssä viisi kiveä on siten, että yhden siirto aina avaa toisen myllyn ja sulkee yhden - joka vuorolla siis tulee mylly ja saa toiselta kiven pois. Kun tällainen pääsi käymään, saattoi kaveri piruilla, että "mylly jauhaa".

Nykyisellään kirkosta eroaminen lisää kirkosta eroamista. Kun viimeksi huomasin tämän vuoden alussa, minulle tuli välähdyksenä lapsuudesta mieleen tuo myllypeli. Vapaa-ajattelijoiden mylly jauhaa nyt.

Mielenkiintoista on se, etten muista keiden kanssa olen myllyä pelannut. Esimerkiksi koira -nimistä korttipeliä pelattiin aina Holmilla, ja Holman Karin kanssa pelasin mm. kasinoa. Myllynpelaaja on vallan unohtunut, vaikka peli on jäänyt mieleen. Liekö psykologista torjuntaa, kun tuplamylly hatutti niin paljon?