Jännä juttu: tämä on muistikuva joka minulle tuli nyt hyvin selvänä, ja on asia jota tehtiin monen monta kertaa. Silti se tuli mieleeni vasta tässä vaiheessa.

Meillä oli siis traktori, Super Major. Sillä sai ajella, kun pyysi enolta luvan. Ja usein pyydettiin, ja muistan että käytännössä aina sen saikin, ellei traktori ollut aivan rikki tms. Jostain syystä pyytäminen oli vaikeaa, ja kiertelin asiaa. Eno tietysti arvasi, mitä minä ja joku kavereista olimme pyytämässä.

Joskus oli parikin kaveria, ja silloin sovittiin ajovuoroista. Itselleni ajaminen oli sen verran tuttua, että oli vähän hassua ajaa jotenkin erityisesti huvimielellä. Hauskaa se silti oli.

Kasvun huomasi siitä, että vaihteet nousivat. Ihan alkuunsa ajeltiin kolmosella, sitten pitkään nelosella ja sitten uskaltauduttiin kokeilemaan viitosta jollain suoralla. Sitten mentiin viitosella ja kokeiltiin kuutostakin, joskin sitten alettiin olla jo aika isoja. Muistan, miten "viitosiässä" joskus ajoin nelosella, ja miten vauhti tuntui tosi hitaalta. Jotenkin siinä ymmärsi, että on tullut kokeneemmaksi ja isommaksi.